3 redenen waarom NFT’s zo speciaal zijn!

Waarom zijn NFT's zo bijzonder?
Hoe kan een simpele JPEG zoveel waard zijn alleen omdat het een NFT heet? Wat is er nou zo bijzonder aan NFTs. Veel mensen geloven hun ogen niet en vinden het niet realistisch dat jongere duizenden euro’s verdienen in een korte tijd met het kopen en doorverkopen van NFT’s. Men begrijpt niet wat er zo bijzonder is aan nft’s. In dit artikel ga ik jullie uitleggen dat het wel degelijk veel meer is dan een simpele JPEG. Het is een technologische ontwikkeling dat heel de wereld zal beïnvloeden.
Ledger Hardware Wallet
De veiligste manier om jouw crypto en NFT's te bewaren! Bestel de Ledger hardware wallet!

Inhoudsopgave

NFT smart contract

NFT’s zijn digitale afbeeldingen die je kan verzamelen. Dit is de visuele kant van een NFT. Een NFT kan ook tegelijk een smart contract zijn. Dit klinkt misschien apart maar ik ga het uitleggen. Een voetbal ticket zal in de toekomst een NFT zijn. Er zullen restaurants worden geopend waar je een NFT moet bezitten om toegang te krijgen. Dit is de smart contract. De belofte dat je er iets mee kunt doen bij het aantonen dat jij deze NFT bezit. Tegelijkertijd is een NFT een digitale afbeelding die je kunt verzamelen.

De smart contracts kan je zo gek maken als je wilt. Mensen die een NFT hebben van een bepaald bedrijf zouden bijvoorbeeld een dividend kunnen krijgen zonder dat zij aandelen bezitten. Zo zijn er NFT’s zonder smart contract en NFT’s met smart contract. Zo is bijvoorbeeld “Bored Ape” een NFT dat digitaal te verzamelen is, toegang geeft tot exclusieve events en sociale status met zich meebrengt. Een NFT kan ook de onderliggende smart contract zijn van een fysiek product.

Dus stel dat jij een schilderij wilt kopen die ergens opgeborgen is en je wilt het niet laten verzenden. Kan je gewoon de NFT van deze schilderij krijgen die in te ruilen is voor het fysieke product. Dit betekent dat jij dit product kunt kopen zonder het fysieke product in huis te hebben. Alleen als jij wilt kun je jouw NFT ervoor inwisselen. Het is een 1 op 1 directe transactie waarbij de NFT wordt vernietigd wanneer jij het fysieke product gaat ophalen. Dit geeft bijvoorbeeld de handel van kunst een dynamische verandering. Zo zijn er nog honderden voorbeelden waarbij NFT’s functioneren als een smart contract.  

Bybit exchange
Bybit is onze favoriete crypto exchange. Maak jouw account aan in 3 minuten.

NFT portfolio

Een wallet waar jouw nft’s op zichtbaar zullen zijn, zullen in de toekomst ook gebruikt worden als portfolio. Wat iemand verzamelt of naar welk concert die is geweest of bij welke sociale club iemand behoort zal in de toekomst veel belangrijker zijn dan jouw cv. Mensen op LinkedIn zullen ongetwijfeld ook jouw Instagram profiel bekijken nadat ze jouw LinkedIn hebben bezocht.

Een NFT portfolio zal in de toekomst veel vertellen over jou als persoon aangezien alles gedigitaliseerd wordt. Mensen spenderen sinds het internet al veel meer tijd online en hechten waarde aan volgers, een blauw vinkje en hoeveel bereik iemand heeft. Een goed Instagram profiel zullen veel mensen meer waarde aan hechten dan hun cv en dit zal door de NFT ontwikkeling veel meer diepgang krijgen. Op dit moment is het gewoon kopen en verkopen van NFTs en zoeken naar blue chip projecten, waardoor mensen denken dat het een oplichterij is. De technologie is te nieuw waardoor mensen ertegen zij

NFT sociale status

Een NFT zal fungeren als sociale status. Sterker nog dat gebeurt nu al. Mensen gebruiken hun NFT als profiel foto op Instagram en Twitter. Het is niet gek dat jongeren dat doen, ook al vinden veel mensen het absurd. Als je denkt aan FIFA Ultimate Team, jongeren spenderen honderden euro’s aan digitale packs om een goed team te bouwen.

Laten we niet Fortnite vergeten. Hoe goed je bent in Fortnite en welke skin je hebt zegt alles over jouw sociale status. Mensen kopen, zeggen, doen dingen om te communiceren met andere mensen. Waarom denk je dat merken zo belangrijk zijn voor bepaalde mensen?

Ze willen laten zien dat ze rijk zijn. Waarom wil jij graag een Tesla? Er zal een reden zijn die dient ter communicatie naar andere. Het vertelt wie je bent. Het daarom is deze NFT hype niet iets dat ongebruik is, zolang je maar niet vergeet dat mensen altijd al van verzamelen hebben gehouden en communiceren door middel van producten of services.

Het is belangrijk dat men een open mind heeft, zodat je kunt meegenieten van de voordelen en deel kunt uitmaken van de 1% die zich nu stort op NFT’s. Wees niet degene die in 1998 zei dat internet voor domme mensen was en daar aan blijft vasthouden en misloopt op alle mooie dingen. Vond je dit een goed artikel en wil je meer weten? Klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.