Bored Ape Yacht Club

B.A.Y.C.

Wat is een Bored Ape Yacht Club NFT?

Bored Ape Yacht Club Opensea

B.A.Y.C ook wel Bored Ape Yacht Club genoemd. Een van de meest bekende en misschien wel de meest populaire NFT die er bestaat. Het is bedacht door 4 mannen die een experiment aan het uitvoeren waren zonder gedacht te hebben dat het zo goed zou uitpakken. De Bored Ape Yacht Club is meer dan een NFT, het is een ticket voor een nieuwe lifestyle en een membership voor
digitale bijeenkomsten, gratis toegang tot fysieke events en gratis producten. Bij het kopen van de NFT krijg je ook de volledige commerciële rechten wat niet altijd gebeurd. Dit betekent dat jij geld mag maken met de NFT die jij hebt kocht. Denk bijvoorbeeld aan T-shirts printen met jouw NFT erop en die verkopen. BAYC is een eigen exclusieve community voor mensen die “Apen” in projecten. In de crypto community betekent “Apeing in”, ergens in investeren waar je eigenlijk geen verstand van hebt. In de hoop dat je snel rijk wordt. “Yacht” Club is gebruikt in de naam doordat de digitale identiteit toegang biedt tot een exclusieve digitale clubhuis.

Op dit moment is dit NFT project veel meer dan alleen JPEGs. Het project is onder handen genomen door Guy Osheary een manager die bekend is geworden door het beheren van Madonna. Voor de eigenaren van het project is een NFT niet waardevol als het geen smart contract bevat. Op dit moment is BAYC ook een kleding merk, een fysieke social club waarbij ze jacht feestjes houden, dineren en meer. Beroemde sterren zoals Stephen Curry, Lil Baby, Post Malone en tientallen andere bekende mensen hebben allemaal een Bored Ape gekocht. 

Bybit exchange
Bybit is onze favoriete exchange. Maak een account aan in 3 minuten!

Mutant Ape Yacht Club

Ten opzichte van veel andere projecten hadden de eigenaren 40.000 dollar geïnvesteerd op NFT’s te maken die meer konden bieden dan alleen een afbeelding. Na het succes van de Bored Ape Yacht Club hebben ze samen met Yuga Labs een goedkopere NFT launch gedaan voor mensen die de Bored Ape Yacht Club Nft’s hebben gemist. De mensen die niet durfde te investeren in iets waar ze geen verstand van hebben. Mutant Ape Yacht Club zijn NFT’s van gemuteerde apen. De traditionele Bored Apes hebben een serum ontvangen via Airdrops (gratis) die nu ook al voor tien duizenden euro’s worden verkocht. Het serum is gemaakt voor NFT houders om hun Bored Ape te laten muteren mochten ze dat graag willen. Bij de lancering van de Mutant Apes hebben ze gebruik gemaakt van een veiling zodat niet alle NFT’s worden opgekocht door bots. Voor de originele NFT houders hebben ze extra waarde geboden door de houders een Bored Ape Kennel Club NFT te laten adopteren. Deze NFT’s zijn namelijk afbeeldingen van honden. Het aanbod van NFT’s zijn zo schaars dat er te veel vraag is als mensen waarde hechten aan het project. Mensen beseffen ook dat je wanneer jij je Bored Ape verkoopt dat je niet alleen de NFT verkoopt maar ook jouw toegang tot de community.

Ledger Hardware Wallet
De veiligste manier om crypto te bewaren!
BAYC NFT

Het mooie en het grappige is dat 4 mannen die niet veel kennis hadden van web 3.0 technologie toch een bijzonder project hebben kunnen verkopen door middel van de hulp van oude vrienden die kennis hebben van computer wetenschappen. Het is zo ver gekomen dat BAYC samen werkt met Adidas en in de belangstelling staat van andere grote bedrijven.