Cryptopunks

Larva Labs

Wat is een Cryptopunk?

Cryptopunk Larva Labs

Cryptopunks is de meest bekende NFT die er is. Niemand die interesse heeft in NFT’s heeft niet gehoord van Cryptopunks. Dit zijn NFT’s die bestaan uit een afbeelding die opgemaakt is uit pixels. Het is één van de oudste oftewel eerste nft projecten dat ooit is uitgebracht op het Ethereum blockchain waardoor het enorm veel waarde heeft. In 2017 werden Cryptopunks gratis uitgegeven voor mensen die graag een Cryptopunk wouden hebben..

De snelle stijging van de Cryptopunks is ontstaan door de attentie voor Dapper Labs en NBA Topshot waar mensen gingen gokken op digitale goederen en er waarde in begonnen te zien. Natuurlijk was er voor de NFT hype, een mega belangstelling voor fysieke verzamelbare producten zoals Pokémon kaarten die het hele proces langzaam aan heeft laten ontwaken. De enorme prijs explosie is ontstaan doordat bekende mensen zoals Gary Vee, mensen met een enorm netwerk aan bekende en welvarende mensen zich gingen bemoeien met NFT’s en zagen dat het enorm goedkoop was. Hierdoor werd alles opgekocht en is de NFT markt opgebloeid.

Op dit moment is dit NFT project veel meer dan alleen JPEGs. Het project is onder handen genomen door Guy Osheary een manager die bekend is geworden door het beheren van Madonna. Voor de eigenaren van het project is een NFT niet waardevol als het geen smart contract bevat. Op dit moment is BAYC ook
een kleding merk, een fysieke social club waarbij ze jacht feestjes houden, dineren en meer. Beroemde sterren zoals Stephen Curry, Lil Baby, Post Malone en tientallen andere bekende mensen hebben allemaal een Bored Ape gekocht. 

Bybit exchange
Wij gebruiken Bybit als exchange. Maak jouw account aan in 3 minuten!

Larva Labs

Cryptopunks werden gemaakt door Larva Labs met een zelf ontwikkelde automatisch softwareprogramma die met een klik digitale afbeeldingen kunnen genereren die pixels bevatten. De Punks zijn geïnspireerd uit de London Punk Scene van 1970. Het ging om aan te tonen dat de ontwikkelingen in de blockchain vrij rebels zijn ten opzichte van traditionele systemen. Dit werd vergeleken met de Punks uit London. Het gaat erom dat mensen het associëren met de eerste NFT dat er is gemaakt en een aantrekkelijke vormgeving heeft. De waarde van een Cryptopunk verschilt zoveel gebaseerd op wat de markt een zeldzame karakteristieke eigenschap vindt en wat niet. Elke Punk is anders en hebben ieder bepaalde eigenschappen. Het bezitten van een Cryptopunk is meer een digitale flex en een investering. Wanneer je het gebruikt als profiel foto dan weten mensen dat je vermogen hebt en behoor je indirect tot een bepaalde cult/gentlemen’s groep.

Ledger Hardware Wallet
De veiligste manier om crypto te bewaren!
Cryptopunks Opensea

De Cryptopunks zijn gemaakt zonder een onderliggende smart contract dus dit is ook niet aan te passen. De meeste welvarende mensen die erin hebben geïnvesteerd zijn ervan overtuigd dat dit het oudste project is en daarom over tijd meer en meer waarde zal krijgen. Het is ook enorm lastig te verkrijgen op dit moment door de schaarste. Wil jij andere redenen weten waarom Cryptopunks zo duur is? Wij hebben er een blog over geschreven!