Doodles

Wat is een Doodles NFT?

Doodles NFT kopen

Doodles is een NFT project dat zich onderscheidt door diverse designs waar een pastel kleurige kleur palet is gebruikt. Het project heeft net als andere projecten verschillende NFT’s die bepaalde karakteristieke eigenschappen hebben zoals regenboog haar of een andere kleur achtergrond.

10.000 Doodles werden voor een mint prijs van 0.123 eth verkocht. Het duurde niet lang voordat alle Doodles uitverkocht waren. Doodles is ondertussen een 10+ eth NFT dat zich tussen de grote projecten heeft gedrongen, een blauw vinkje heeft en onderweg is naar de belangrijke bluechip status. Het unieke aan Doodles waardoor het project zich onderscheidt is dat Doodles werkt met een Doodlebank. Een treasury oftewel een schatkist met ethereum die zijn opgespaard door middel van de gemaakte Doodles transacties. Het speciale aan deze treasury is dat de community zeggenschap heeft over wat er met de ethereum gebeurd. Dus alleen als je één van de 10.000 Doodles bezit heb je zeggenschap over de treasury.

Ledger Hardware Wallet
De veiligste manier om crypto te bewaren!

Crypto Kitties, Dapper Labs en NBA Topshot

Zoals velen wel weten is het enorm belangrijk om te weten wie er achter dit project zit. In dit geval is het een team met co-founders die gewerkt hebben aan onder andere Dapper Labs, Crypto Kitties en NBA Topshot. Dit zijn geen kleine namen en dit was al een teken dat ze wisten hoe ze een community moeten bouwen. Crypto Kitties is tevens het eerste ERC-721 project in 2017.

Wat ook bijzonder is aan het team en de branding rondom Doodles is dat de team en co-founders nooit hype hebben gecreëerd door middel van woorden te gebruiken zoals: roadmap, token, of ultility.

Doodles NFT Opensea

Het geven van zeggenschap aan de NFT houders heeft Doodles een competitieve voordeel gegeven ten opzichte van andere NFT’s. In dit geval is het niet zomaar een JPEG meer voor een profiel foto. Verder houdt Doodles zich ook bezig met Airdrops en het aanpassen van je NFT door middel van Space Doodles aan te bieden. Dit principe is hetzelfde als met Bored Ape Yacht Club, waar je een serum kan geven aan je Ape en dan muteert. Je kan niet een normale Bored Ape hebben en een gemuteerde. Het aantal van 10.000 Doodles blijft hetzelfde, dus als je een Space Doodles wilt moet je het veranderen met je eigen Doodles die je hebt.