Hoe kan ik een NFT kopen?

NFT kopen
De NFT hype kriebelt en iedereen wilt weten; hoe je nou een NFT koopt? Je ziet van alles verschijnen op @nft, YouTube of Discord communites en je denkt: “ik wil ook meedoen”. Vaak is dit niet de beste manier om te investeren of geld te verdienen. Wanneer je uit “FOMO” oftewel bang bent dat je gaat mislopen op winst, bepaalde besluiten gaat nemen. Dit loopt ook bijna altijd slecht af… Doe je onderzoek en start hier bij nftwaarde.nl. Waar we je niet vertellen om iets te kopen. Hier vertellen we je alleen dat je jouw eigen huiswerk moet doen. Lees je in, heb een plan en dek jezelf in. In dit artikel gaan we jullie vertellen hoe makkelijk je NFT kopen kan. Het klinkt allemaal moeilijk NFT tokens, crypto en de blockchain… maar zo lastig is het niet voor ons “de consument”.
Ledger Hardware Wallet
De veiligste manier om jouw crypto en NFT's te bewaren! Bestel de Ledger hardware wallet!

Inhoudsopgave

NFT kopen?! Start hier!

Er zijn een paar onderdelen die je nodig hebt om te starten met NFT kopen en een paar stappen die moet volgen. Laten we beginnen met de onderdelen.

 • Marketplace

 Er zijn verschillende marketplaces oftewel platformen waar je non-fungible tokens kunt kopen. Het is belangrijk om eerst te onderzoeken welke nft je wilt kopen en waar je deze nft kunt kopen. Stel je voor dat ik een Veefriends nft wil kopen moet ik van te voor al weten dat ik Veefriends alleen op Opensea.io kan kopen. Andere bekende marketplaces zijn bijvoorbeeld: Axie infinity marketplace, Rarible, SuperRare, Sorare, of VeVe (ECOMI).

 • Wallet

Vervolgens zoek je uit welke wallet je nodig hebt om de non-fungible tokens in te bewaren. Persoonlijk gebruiken wij alleen Metamask aangezien dat de bekendste token wallet is die ook een makkelijke integratie heeft met het grootste nft marketplace van de wereld namelijk Opensea. Wanneer je weet welke wallet je wilt gebruiken, kun je een wallet aanmaken. Wij hebben al een artikel geschreven over hoe je een Metamask wallet snel en eenvoudig kunt aanmaken! Zie je, wij zijn hier om je extra kennis te geven niet om je op te hypen, daar heeft niemand iets aan. Tenzij je de eigenaar van een project bent maar dat is weer een andere topic waar wij later een artikel over zullen schrijven.

 • Exchange

Non-fungible tokens worden gekocht in crypto munten. De meeste nft’s worden gewaardeerd in een hoeveelheid Ethereum. Bijvoorbeeld een Veefriends token kan 10 Eth kosten. Wanneer jij een wallet hebt aangemaakt moet je er ook nog Ethereum in storten. Hiervoor heb jij een crypto exchange nodig. Een crypto exchange is een platform waar jij jouw euro’s kunt traden oftewel ruilen voor Ethereum. Vervolgens stort jij via jouw exchange account jouw gekochte Eth op jouw Metamask wallet. Voorbeelden van crypto exchanges die wij gebruiken zijn Bybit, Kucoin, Coinbase, en Binance.

Bybit trading
Bybit is onze favoriete crypto exchange! Doe je eigen onderzoek en als je wilt kan je een account aanmaken in 3 minuten.

Nu je de onderdelen weet wil je natuurlijk ook de stappen weten zodat je die kunt opvolgen om vervolgens precies te weten hoe jij jouw eerste nft kunt kopen.

 • Stap 1: zoek uit welke token jij graag wilt kopen en waar jij deze nft kopen kan.
 • Stap 2: vervolgens zoek je uit welke non-fungible token wallet je wilt gaan gebruiken en welke wallets allemaal gekoppeld kunnen worden met de marketplace waar jij jouw nft’s wilt kopen.
 • Stap 3: kies een crypto exchange en maak een account aan. Stort vervolgens euro’s op de exchange en koop Eth via de ETH/EUR pair.
 • Stap 4: wanneer jij jouw Eth hebt gekocht stort jij jouw Eth op jouw token wallet adres.
 • Stap 5: wanneer jij jouw wallet hebt gevuld met Eth kun je jouw wallet koppelen met de marketplace op de site van de marketplace. Bij Opensea bijvoorbeeld staat er rechtsboven een icoon waar je op kunt klikken en een wallet kan koppelen door in te loggen.
 • Stap 5: zoek jouw gewilde nft op in de zoekbalk en kijk welke variant van de token jij wilt kopen.
 • Stap 6: let erop dat je ook kunt bieden of direct kunt kopen en dat er transactie kosten in de vorm van gas fees van jouw balans worden afgetrokken. Het is daarom goed om meer Eth op je wallet te storten dan de prijs van de NFT die je wilt kopen.
 • Stap 7: koop jouw token en ontvang jouw non-fungible token vrijwel direct in jouw wallet.
 • Stap 8: NFT kopen voltooid, kijk of je jouw token op jouw Metamask wilt houden of op een ledger wallet wilt bewaren.
 • Stap 9: Meer onderzoek doen over NFT kopen en welke projecten potentie hebben. Een NFT kopen is pas het begin!

Extra tip!

NFT kopen, allemaal leuk en aardig maar we hebben het nog niet gehad over de perfecte tijd voor het NFT kopen. Veel mensen kopen pas hun NFT wanneer ze zien dat er hype en FOMO in de lucht hangt. Wat dan vaak gebeurt is dat veel mensen hun non-fungible token voor een duurdere prijs kopen dan eigenlijk nodig is. Wat wij uit eigen ervaring hebben meegemaakt is dat onze eigen emoties met ons spelen. Wanneer iets veel aandacht krijgt, gaan mensen vanzelf denken dat iets meer waard is. Het is iets psychologisch! Wat wij als extra tip willen geven is om niet iets te kopen wanneer de prijs de lucht in schiet maar te wachten op de pullback.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.