Hoe maak ik een Metamask wallet?

Hoe maak je Metamask wallet
Metamask dat is toch die vossen logo? Ik had er eens iets voorbij zien komen waarbij ze zeiden dat je een Metamask nodig hebt als je NFT’s wilt kopen. Alleen ik weet toch niet precies wat het inhoud. Ik wil graag een NFT kopen maar het lijkt me niet makkelijk om een wallet aan te maken. Worden mijn NFT’s gewoon in de Metamask opgeslagen?
Ledger Hardware Wallet
De veiligste manier om jouw crypto en NFT's te bewaren! Bestel de Ledger hardware wallet!

Inhoudsopgave

Wat is een Metamask wallet?

Je bent hier op de goede plek. In dit artikel gaan we je alles uitleggen over de Metamask. Hoe jij een Metamask kan aanmaken en waarvoor jij het moet gebruiken. Een Metamask is inderdaad de digitale software wallet met het vossen logo. Elke NFT eigenaar heeft een Metamask. Een Metamask is jouw persoonlijke digitale portemonnee ook wel een “wallet ”genoemd.

De Metamask wallet is op het Ethereum blockchain aangesloten. Dus het is eigenlijk een Ethereum wallet en met deze wallet kan je via een browser extensie of via de Metamask een connectie maken met de gedecentraliseerde applicatie, waar jij jouw NFT’s wilt kopen. Op je Metamask kan je NFT’s zetten die erkend zijn door het Ethereum blockchain, Ethereum munten of ERC-20 tokens dat zijn munten die erkend worden door het Ethereum blockchain. Bijvoorbeeld Enjin coin. Buiten dat kan je op je Metamask ook wisselen van specifieke ERC-20 tokens voor andere ERC-20 tokens.

Hieronder gaan wij jou uitleggen hoe jij jouw eigen Metamask wallet kunt aanmaken in een paar simpele stappen:

Bybit exchange
Wij kopen Eth op Bybit en sturen het daarna naar onze Metamask wallet. Maak een account aan in 3 minuten.

Stap 1: Download de Metamask Chrome extensie voor Google Chrome.

Voordat je de Metamask wallet aanmaakt moet je een browser extensie downloaden. Wij gebruiken de Google Chrome dus hebben wij ook deze extensie gedownload. Er zijn veel neppe Metamask links dus raden wij jullie aan om een directe link naar de Metamask website te gebruiken. Wanneer je aangekomen bent op de website kun je zelf kiezen welke extensie je graag wilt gebruiken. Klik op “Install Metamask for Chrome” en wanneer je op de volgende pagina bent klik rechtsboven op de button om de extensie toe te voegen. 

Stap 2: Creëer een Metamask account.

Nu je de Metamask browser extensie hebt gedownload. Ga naar de Metamask website of klik de Metamask extensie rechts in je navigatie venster. Wanneer Metamask geopend is klik je op “Create a Wallet”. Je krijg nu 2 keuzes, of je creëert een nieuwe account of je import je oude account via je 12 woorden secret phrase. Ben je nieuw en heb je nog nooit een account aangemaakt moet je voor “Create a Wallet” kiezen.

Stap 3: Schrijf jouw “secret phrase” en account gegevens in een boekje.

Metamask gaat je jouw persoonlijke 12 woorden secret words geven. Eigenlijk bezitten deze 12 woorden al jouw bezittingen. Dit betekent ook dat jij deze 12 woorden ergens moet opschrijven. Het mag niet digitaal zijn het moet op iets fysieks zijn. Wanneer jij jouw inloggegevens kwijt raakt en je 12 woorden secret phrase, dan ben jij al jouw bezittingen kwijt. De 12 woorden secret phrase kun je gebruiken om bijvoorbeeld op een nieuwe laptop of mobiel jouw account naartoe te exporteren. Daarom vroegen ze bij stap 2, wil je een nieuwe wallet creëren of een wallet importeren.

Dus ter beveiliging, BEWAAR NIET of SCHRIJF NIET je secret words online maar schrijf ze op één of meerdere plekken op. Bewaar je code op een veilige plek. Degene met toegang tot deze 12 woorden heeft toegang tot jouw bezittingen. De spelling en de volgorde van deze 12 woorden zijn essentieel.

Wanneer je de code ergens hebt bewaard. Voer dan de gevraagde 12 woorden secret phrase in en jouw Metamask wallet is klaar voor gebruik!

Metamask app

Stap 4: Download de Metamask app op jouw mobiel (optioneel)

Download de Metamask wallet app op jouw telefoon via de Google Play store of App Store mocht je bijvoorbeeld een transactie willen doen via jouw mobiel in plaats van jouw laptop. Opensea en andere NFT marketplaces hebben namelijk ook een mobiele versie waar jij jouw Metamask kunt koppelen om vervolgens NFT’s te kopen en verkopen.

Dit waren de eenvoudige stappen om zelf een Metamask wallet aan te maken. Wij hebben ook een artikel gemaakt over hoe een Metamask Wallet werkt. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.