Dit is hoe een Metamask werkt.
De lange code bovenin is jouw wallet adres. Dit is eigenlijk jouw unieke identiteit op de blockchain. Deze code gebruik jij om jouw transacties uit te voeren. Dit is je inkomende en uitgaande wallet adres. Dit is hoe jij van iemand anders crypto of NFT’s kunt ontvangen alleen met dit adres, die direct gekoppeld is met jouw Metamask wallet.
Dus stel jij hebt op je Coinbase, Binance, Bybit, Kucoin exchange wallet of op één van de andere crypto exchanges Ethereum staan dan kun je die eenvoudig sturen naar jouw Metamask wallet. Dit doe je doormiddel van jouw Metamask wallet in jouw Eth “withrawal address” vak in te voegen. Vervolgens vragen ze ook van welk netwerk je gebruik wilt maken. Bij het transfereren van Ethereum gebruiken we ERC-20. Dit betekent dat je gebruik gaat maken van de Ethereum blockchain.
De buy button gebruiken we eigenlijk nooit want wij kopen Eth op één van de bovengenoemde exchanges en sturen het naar onze Metamask. De button met sturen gebruiken we wel als wij onze Ethereum weer terug naar onze exchange wallet willen sturen om daar weer mee te traden of misschien terug te ruilen naar de euro om vervolgens op onze bank te storten.
Wanneer je Ethereum terug naar je exchange wallet wilt sturen zoek je de Eth “deposit address” en dat adres dat weergeven wordt op jouw exchange voeg je in bij je Metamask nadat je op de “sturen” button hebt geklikt. Hiermee geef je aan dat dit de adres is waar jouw Ethereum naartoe gestuurd moet worden. Elk adres of het nou een hardware Ledger wallet adres is of een Bybit exchange wallet of een Metamask wallet. Elke wallet heeft zijn unieke eigen adres dat de identiteit van jouw wallet representeert.
“Swap” gebruik je wanneer je een bepaalde munt wilt ruilen voor andere soort munt. Wij gebruiken dit persoonlijk nooit. “Activitiy” kun je op klikken als je wilt zien wat je activiteit is geweest in de afgelopen tijd. Daar kan je al je gelukte en mislukte transacties bekijken. “Assets” staat voor wat je op dit moment in je wallet hebt zitten.
Bij de 3 bolletjes rechtsboven kun je bij “accountgegevens” de naam van je wallet veranderen. Let er wel bij op dat dit ook de naam gaat zijn die andere te zien krijgen. In dit artikel gaan we dieper op Etherscan in, waar we je laten zien of een transactie is goedgekeurd en wordt verwerkt en wanneer een transactie is voltooid.
Dit is al het inhoudelijke dat jij moet weten van jouw Metamask wallet. Zo lastig was het niet toch?

Een NFT kopen is makkelijk.
Wil jij ook weten hoe jij zelf je eerste NFT op Opensea kunt kopen? Klik dan hier. Voordat je een NFT gaat kopen op Opensea moet je natuurlijk ook weten hoe je Ethereum moet kopen en hoe je dit moet storten op je Metamask wallet. Hier hebben wij ook een extra gedetailleerde artikel over geschreven.
Op dit moment zijn er ook alternatieven voor de metamask wallet zoals: exchange wallets dus met andere woorden, wallets die gekoppeld zijn aan jouw account op bijvoorbeeld Binance of Coinbase. Je hebt ook een cold storage offline hardware wallet zoals: Ledger en Trezor. Dit is de meest veilige manier om crypto en nft’s te bewaren aangezien het niet meer is verbonden aan een exchange/marketplace. Het is zo goed beveiligd dat als jij je codes vergeet dat jijzelf ook niet meer aan jouw bezittingen kunt komen.
De NFT hype heeft veel innovaties met zich meegebracht aangezien Ledger voorheen geen NFT’s kon laten bewaren op hun apparaten. Natuurlijk zijn er nog meer alternatieve wallets maar wij hebben in dit artikel alleen besproken wat wij zelf ook persoonlijk gebruiken!