Hoe kan je een NFT kopen met iDEAL?

nft kopen met ideal
Ik hoor je al denken. Ik wil eens een NFT kopen maar kan ik niet gewoon een NFT kopen met iDEAL in plaats van een Metamask aanmaken? Het antwoord daarop is: Nee, dat kan niet! Het beste voor de veiligheid van jouw NFT’s is om een wallet te gebruiken die goed beveiligd is. Wil jij meer weten over betaalmethodes en waarom iDEAL niet te gebruiken is? Lees dan verder!
Ledger Hardware Wallet
De veiligste manier om jouw crypto en NFT's te bewaren! Bestel de Ledger hardware wallet!

Inhoudsopgave

NFT kopen met Ethereum (eth) of NFT kopen met iDEAL?

NFT’s worden betaalt met crypto valuta. Op Opensea wordt er betaald met Eth en op andere platformen wordt er met andere crypto munten betaalt zoals Solana (SOL) op Solanart of AXS op Axie marketplace. Het tegenovergestelde van crypto is fiat. Fiat is het geld dat wij kennen als de Euro of de Dollar of één van de andere munt eenheden. Het is niet mogelijk om met iDEAL te betalen omdat er geen handelsparen zijn met NFT’s die een directe transactie kunnen verwerken met jouw traditionele bank.

Deze handelsparen zullen waarschijnlijk ook nooit komen aangezien het een 1 van 1 is en genomineerd zijn naar eth.  Alle transacties met traditionele banken worden uitgevoerd met exchanges en derde partijen die helpen om het geld direct om te zetten naar bitcoin of ethereum. Wanneer dit niet mogelijk is wordt er op een exchange de euro’s gestort waar jij zelf op de exchange de juiste handelspaar moet vinden om jouw euro’s te verhandelen voor bijvoorbeeld ethereum. Het  handelspaar hiervoor zal dan ETH/EUR zijn. Hierna moet je het naar jouw Metamask verzenden. Dit is een transactie die binnen 1-2 minuten compleet is. Onthoud! Je kunt alleen Eth naar jouw Metamask sturen of ERC-20 tokens.

Bybit trading
Bybit is de #1 crypto exchange van de wereld. Maak een account aan in 3 minuten.

Waarom kan ik dan wel bitcoin kopen op Bitvavo of de Bitcoinmeester?

De reden waarom je direct bitcoin kan kopen en niet direct een nft kunt kopen is omdat er geen derde partijen zijn die jouw euro’s willen en kunnen ruilen voor ethereum om vervolgens het direct door te ruilen naar een nft, zodat jij jouw nft krijgt. Een transactie op de ERC-20 blockchain het netwerk van Ethereum vergt kosten. Dit heet ook wel gasfees.

Deze fees zijn gebaseerd op gwei en fluctueert gebaseerd op de drukte van transacties in een bepaalde tijd van de dag. Hierdoor is het voor derde partijen nog lastiger om de juiste kosten accuraat te regelen zodat ze er geen verlies op maken. Vervolgens zou de platform zoals Bitvavo of Bitcoinmeester ook een ingebouwde ethereum wallet moeten hebben omdat meeste nft’s leven op het ethereum netwerk.

Deze integratie bestaat op dit moment nog niet waardoor het beter is om direct de juiste manier aan te leren door middel van het gebruik van een Metamask. Het is niet moeilijk, het is gewoon anders en het vergt wat tijd om alles te onderzoeken. Gelukkig hebben wij hier een artikel over geschreven zodat jij met een gerust hart een NFT kunt kopen.

Wil jij meer weten over het kopen van NFT of het gebruiken van een Metamask? Klik dan hier.

Bybit

Wij verkiezen Bybit over Bitvavo of de Bitcoinmeester. Bitvavo en dergelijke Nederlandse exchanges zijn bedacht om het makkelijker te maken voor de mensen die weinig verstand hebben van crypto. Wij denken dat het beter is om direct jouw crypto to kopen op de internationaal bekende exchanges zoals Bybit, Binance, Kucoin, Crypto.com of FTX. De reden waarom wij Bybit gebruiken is omdat er geen KYC nodig en er geen kosten worden ingebracht bij het plaatsen van limiet orders. Dit kan veel geld schelen wanneer je vaak een limiet order plaatst of wanneer je met een groter geld bedrag inkoopt.

KYC ook wel “Know Your Customer” is een regeling waar je al jouw persoonlijke gegevens moet aanleveren voordat je kunt storten en gebruik kan maken van de exchange. Dit hoeft op Bybit niet en is daarom ons favoriete exchange aangezien je een account kan aanmaken in 3 minuten en gelijk kunt beginnen met het gebruiken van de crypto exchange. Wil jij ook graag een Bybit account aanmaken? Klik dan op de banner bovenin dit artikel, want wij zijn officiële partners van Bybit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.