NBA Topshot

By NBA and Dapper Labs

Wat is NBA Topshot?

NBA Top Shot is een officieel product van National Basketball Association (NBA) waar het een samenwerking aangaat met blockchain bedrijf Dapper Labs. NBA Topshot behoort tot één van de eerste bedrijven die het verzamelen van sport bezittingen heeft geïnnoveerd. NBA Topshot is een NFT marketplace/ platform waar fans een NBA moment opname kunnen kopen door middel van pakjes te kopen. Het is net als een Pokémon pakje kopen alleen nu komen er NBA momenten uit het pakje in de vorm van clips. 

Bybit exchange
Bybit is onze favoriete crypto exchange. Maak een account aan in 3 minuten!

Discord Community

Caty Tedman, leidinggevende van samenwerkingen binnen Dapper Labs zei in een interview dat “NBA Topshot een volgende generatie van het verzamelen van momenten is”. NBA Topshot brengt het fysiek verzamelen en traden van kaarten naar een online omgeving. NBA Topshot heeft ook een Discord community met meer dan 500.000 leden waarbij ze elke dag praten over Basketbal. Veel mensen denken dat je gewoon in het bezit bent van een basketbal moment, maar volgens haar is het veel meer dan dat. Er zit zoveel data achter het moment wat allemaal is bewaard op de blockchain waardoor het meer is dan alleen een moment. Het is een echt verzamel item. Wat bij NBA Topshot wel het geval is dat je niet de commerciële rechten krijgt van het moment. Je bezit de clip van het iconisch basketbal moment maar je bezit niet de rechten om ermee te doen wat je wilt.

Discord

Topshot is gemaakt voor de fans. Een project waarbij de fans een community vormen en waar mensen kunnen leren hoe het digitaal verzamelen van NFT’s in zijn werking gaat. NFT’s op dit moment zijn zoals internet aandelen in 1998 en Twitter in 2008. Het is zo nieuw dat er zoveel over te leren valt en het tot veel nieuwe en positieve ervaringen kan opleveren zoals online vriendschappen. Er zijn ook al vorderingen waarbij NBA teams ook fysieke goederen of een fysieke ervaringen willen bieden aan mensen die bepaalde NFT’s bezitten.

NFT’s zijn zo nieuw dat veel mensen nog niet goed begrijpen wat het concept inhoudt en er geen logica in zien. Men is geneigd om naar het onderliggende tastbare te grijpen. Digitale verzamelbare goederen kunnen samen met tastbare goederen overeenkomen. Het is niet dat NFT’s, fysieke producten moeten gaan vervangen. Het concept is zo nieuw dat veel mensen nog nooit van Discord hebben gehoord en denken dat het een platform is om alleen je NFT project te promoten. Discord is een platform waar je een community kunt bouwen.  

Ledger Hardware Wallet
De veiligste manier om crypto te bewaren!