Solanart

By Solana

Hoe werkt Solanart en hoe koop ik een NFT?

Solanart

Solana is de snelste blockchain in de wereld met één van de snelste groeiende ecosystemen binnen crypto. Solana is een gedecentraliseerde blockchain dat ontwikkelaars de mogelijkheid biedt om te schalen en gebruikers vriendelijke apps te bouwen op het Solana netwerk. Solana is voornamelijk geschikt voor DeFi, NFTs en andere Web 3.0 ontwikkelingen waarbij hun unieke voordeel is dat het snel geschaald kan worden waarbij je nooit hoeft te werken tussen verschillende blockchains zoals het gebruik van Layer 2 oplossingen.

Solana is in de afgelopen tijd enorm populair geworden aangezien het wordt gezien als een verbeterde oplossingen voor het Ethereum blockchain waar het niet makkelijk is om te schalen en gebruik wordt gemaakt van Layer 2 oplossingen zoals MATIC. Het is ook minder snel en duurder om te bouwen op het Ethereum blockchain. Dit is crypto wereld niet ontgaan en dat is goed te zien aan de prijs van Solana en de bekendheid van deze crypto munt. Buiten dat het veel voordelen heeft is de transacties van Solana ook zonder een netto CO2 uitstoot. Het netwerk is gebouwd door mensen die vroeger telefoon netwerken aanlegde. Bij het Solana netwerk is er geen mining of inefficiënte transacties waardoor het energie verbruik ten opzichte van andere blockchains nihil is. De reden waarom Solana geen netto CO2 uitstaat is omdat het samenwerkt met “Watershed Climate”. Dit is een organisatie die de uitstoot analyseert en een verbeterde chain strategie opzet waardoor er carbon neutraal plan wordt gemaakt.

Bybit exchange
Bybit is onze favoriete crypto exchange. Maak jouw account aan in 3 minuten!

Solana blockchain

Solanart is een NFT platform gebouwd op de Solana blockchain. Het geeft mensen een uniek voordeel ten opzichte van de Ethereum blockchain waar de gasfees enorm duur zijn. Op Solanart is een vertrouwbare marketplace voor artiesten, die hun werk willen verkopen, hun fan basis willen groten en verdienen op hun digitale kunst. Alle NFT’s die gekocht en verkocht kunnen worden op Solanart zijn uitgedrukt in $SOL prijzen. $SOL staat voor de Solana cryptocurrency.

Solanart kan je niet gebruiken met een Metamask wallet. Voor Solanart kun je Sollet.io gebruiken dit is de NFT wallet van Solana zelf of je kunt een Phantom wallet gebruiken. Het voordeel van het Solana netwerk is dat de transacties sneller gaan dan op andere netwerken en dat er minder transactie kosten zijn. Hierdoor kun je makkelijk traden van wallet naar wallet voor weinig kosten. Solanart is heel overzichtelijk en werkt eigenlijk hetzelfde als de Binance NFT marketplace en Opensea.