Sorare

Wat is Sorare?

Sorare NFT
Ledger Hardware Wallet
De veiligste manier om jouw crypto te bewaren.

Sorare is een fantasie voetbal spel dat is gebouwd op de blockchain. Het spel is gebaseerd op het traden van NFT’s van spelers, het meedoen aan toernooien waar er een prijzenpot is van duizenden euro’s en het collecteren van de NFTs. Sorare is een new concept dat ondersteund wordt door erkende gaming bedrijven zoals Ubisoft en Opta. Het is officieel de eerste Ethereum blockchain game die gebruik maakt van blockchain kaarten. Het werkt hetzelfde als fysieke kaarten alleen in een digitale wereld, met digitale spelers.

Sorare is uniek doordat het contracten heeft met fysieke professionele voetbal clubs waarbij het de enige is die licenties heeft met een bepaalde club en daarmee officiële erkenning heeft, wat helpt voor investeerders en traders om meer geld te investeren in Sorare. Men hoeft minder bang te zijn dat er andere voetbal blockchain games komen die hetzelfde concept gaan gebruiken. Dit is namelijk niet mogelijk aangezien zei de licenties niet hebben op dit moment op de rechten van de voetbal clubs te gebruiken. De licenties kunnen altijd verlopen of overgekocht worden dus het is zeker mogelijk dat er een ander bedrijf is dat Sorare gaat overlopen.

FIFA Ultimate Team

Wat er zo aantrekkelijk is aan Sorare is dat je met Ethereum een crypto game speelt waarbij je niet alleen een spel speelt maar er daadwerkelijk geld mee kunt verdienen en je bezittingen in waarde kunt zien stijgen. Als je het vergelijkt met FIFA Ultimate Team, dan is het natuurlijk meer uitdagend om een team te bouwen op FIFA, maar daar koop je ook munten of pakjes waar spelers uitkomen maar vervolgens verlies je jouw team elk jaar wanneer er een nieuw FIFA spel uitkomt. Bij een blockchain game is dit onmogelijk aangezien alles staat geregistreerd op de blockchain en daarbij voor altijd zichtbaar zal zijn.

Hetgeen dat Sorare mist is een echte fysieke game die je kunt spelen zoals FIFA. Als Sorare een game kan maken in een samenwerking met FIFA waar je letterlijk met je kaart een 3D figuur hebt waar je daadwerkelijk FIFA mee kunt spelen, dan zou Sorare makkelijk het beste voetbal spel kunnen worden van de wereld. Het is iets dat FIFA had moeten bedenken. Zelf zie ik het wel gebeuren dat FIFA misschien licenties gaat proberen te verkrijgen of een samenwerking met Sorare zodat FIFA op de blockchain wordt gespeeld of de transfermarkt er aan wordt gelinkt. Als dit gebeurt kan iedereen professioneel FIFA speler worden, want dan zou FIFA meer zijn dan alleen een spel. Het is een collectie van waarde en een spel tegelijkertijd. Iedereen kan Sorare spelen en je krijgt 10 gratis kaarten bij het aanmaken van een account. Voor het aanmaken van een Sorare profiel moet je wel eerst een Metamask account aanmaken

Bybit exchange
Bybit is onze favoriete exchange. Maak jouw account aan in 3 minuten!