Wat is Opensea en hoe werkt het?

wat is opensea
Opensea, iedereen heeft er ondertussen wel al van gehoord maar wat het is het nou precies? Een marketplace dat al sinds 2017 is opgericht en 5 jaar later pas bekend is.. Wat allemaal begon met Cryptokitties in 2017 waar mensen gebruik konden maken van een gedecentraliseerde applicatie gebouwd op de blockchain met het doel om ooit de meerderheid te bereiken.
Ledger Hardware Wallet
De veiligste manier om jouw crypto en NFT's te bewaren! Bestel de Ledger hardware wallet!

Inhoudsopgave

Wat is Opensea?

Opensea is de eerste en grootste NFT platform van de wereld. De marketplace is gebaseerd op individuen die met elkaar kunnen handelen. De items die gekocht en verkocht worden op Opensea zijn crypto gerelateerde digitale goederen. Je kunt denken aan verzamelbare “art” NFT’s of game items of andere 2D of 3D digitale goederen, muziek, domein namen, etc. De digitale goederen zijn opgeslagen op de blockchain, dit betekent dat de transacties van de NFT’s voor altijd worden vastgelegd op de blockchain. Hiermee kunnen kopers en verkopers bewijzen dat het hun NFT is. Alle NFT’s zijn 100% gedigitaliseerd en wanneer jij ze koopt op Opensea behoren ze 100% tot jouw eigendom.

Hoe betaal je op Opensea?

NFT’s hebben geen dollar of euro prijs maar een Ethereum prijs die gelijk staat aan een bepaalde dollar of euro waarde. Dit betekent dat de er gehandeld wordt in Ethereum en dat je natuurlijk dollars of euro’s nodig hebt om Ethereum te kopen. De prijs van een NFT die 1 Eth waard is, staat gelijk aan de waarde van 1 Eth op dat moment. De waarde van cryptovaluta kun je op Coingecko bekijken. Opensea is een marketplace waar je alleen NFT’s en digitale goederen kunt kopen. Dit betekent dat je geen Ethereum kan kopen op Opensea.

Hoe koop je een NFT?

Hoe kan ik een NFT kopen op Opensea?

Het is eigenlijk erg simpel. Bij crypto gerelateerde transacties maken we gebruik van een “wallet” met andere worden een digitale beveiligde portemonnee. De bekendste wallet voor NFT’s is een Metamask. Het is de bedoeling dat je een Metamask aanmaakt wat gedaan is binnen 3 minuten en vervolgens via een crypto exchange zoals Bybit of Binance, Ethereum stuurt naar jouw Metamask wallet. Ethereum kan je kopen op exchanges doormiddel van euro’s te storten op je Bybit, Kucoin of Binance account en vervolgens Ethereum te kopen via de ETH/EUR pair. Vervolgens stuur jij jouw gekochte Ethereum naar jouw Metamask wallet.

Let hierbij op dat er altijd transactie kosten in rekening worden gebracht. Klik hier voor meer uitleg over hoe je crypto exchange account kunt aanmaken op één van de bovengenoemde exchanges die wij ook gebruiken. Vervolgens ga naar Opensea.io en klik je rechts boven op het portemonnee icoon en koppel je jouw wallet aan Opensea vast. Je hoeft verder geen account aan te maken of dergelijke. Jouw Metamask wallet staat gelijk aan jouw blockchain identiteit.

Vervolgens kun jij jouw favoriete NFT opzoeken en erop bieden of besluiten om direct te kopen of te wachten tot de prijs gedaald is. Let er wel op dat er bij elke Ethereum transactie vrij veel kosten in rekening worden gebracht. Ethereum transactie kosten noemen we ook wel gasfees. Wil jij meer weten over hoe je een NFT moet kopen? Klik dan hier.

Bybit exchange
Bybit is de #1 crypto trading exchange van de wereld en wij gebruiken het elke dag. Maak een account aan in 3 minuten!

Kan ik ook mijn eigen NFT verkopen op Opensea?

Het platform is op een dusdanige manier gebouwd dat het is gemaakt voor individuen zoals artiesten, kustenaars, artiesten, ondernemers en de community bouwende creatieveling makkelijk hun eigen digitale goederen kunnen creëren en doorverkopen. Klik hier voor de 10 stappen die je moet doorlopen om een eigen NFT te creëren op Opensea.

Opensea tips en tricks

Opensea is makkelijk te gebruiken maar misschien heb je ook wel al gehoord van die ene persoon die zijn Bored Ape verkocht voor 3000$ in plaats van 300.000$.. Wanneer je werkt met digitale goederen en wachtwoorden is het belangrijk om alert te blijven in alle gevallen.

  • Wanneer je gaat bieden of wanneer er iemand op jouw NFT biedt zorg dat je valuta goed checkt. Mensen kunnen in dollars of in Ethereum bieden
  • Als Opensea support contact met je opneemt, moet je voorzichtig zijn. Nooit gevoelige data delen.
  • Niemand buiten jezelf mag ooit weten wat jouw “secret phrase” is. Degene met toegang tot jouw secret phrase heeft toegang tot al jouw bezittingen.
  • Wanneer je problemen hebt met Opensea browser, kun je een ander browser proberen of gewoon de pagina herladen.
  • Mocht je problemen hebben met het koppelen van je Metamask wallet, kun je proberen om in en uit te loggen op je Metamask wallet account of de Chrome extensie deinstalleren en opnieuw te installeren.
  • Wanneer je op Opensea een NFT wilt kopen of minten let dan goed op, dat je de juiste gas speed gebruikt. Er zijn 3 soorten snelheden: high, medium en low. De gas speed kondigt de snelheid van de transactie aan. Hoe sneller hoe makkelijker je de NFT kunt minten of kopen, vooral als het druk is. Hoe langzamer hoe meer kans dat een transactie kan falen. Hoe sneller hoe duurder en ook voor een gefaalde transactie betaal je gas fees of te wel transactie kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.